Lydia S. Boeken, artsNaast haar reguliere medische opleiding heeft de oprichter van de Amsterdam Kliniek uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de niet-reguliere en milieugeneeskunde opgedaan.

Drs. Lydia S. Boeken was de eerste arts binnen de Benelux die de specialistische allergiebehandelingen EPD en provocatie/neutralisatie introduceerde. 

Drs. Boeken behaalde haar artsenbul in 1986 aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarna was zij als arts in het ziekenhuis werkzaam op de afdelingen kindergeneeskunde, cardiologie en inwendige ziekten. Na enige jaren als bedrijfsarts actief te zijn geweest, kwam ze in de kliniek van de gerenommeerde hartchirurg en chelatietherapiedeskundige dr. P.J. van der Schaar te werken waar ze zich o.a. in de chelatietherapie bekwaamde. 

Certificering volgde bij de American Board of Chelation Therapy (ABCT) in de VS.  Op een later moment werd deze certificering uitgebreid met metaaltoxicologie bij de International Board of Clinical Metal Toxicology (IBCMT). Ze specialiseerde zich o.a. in de orthomoleculaire geneeskunde,  EPD en provocatie/neutralisatie allergiebehandelmethoden.

Lydia Boeken is lid van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG), de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG), de International Board for Clinical Metal Toxicology (IBCMT) en de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG).

Ze heeft de Amsterdam Kliniek in 1996 opgericht.

hoofdpagina  |  de praktijk  |  behandelingen  |  faq  |  artikelen  |  reacties van patiënten   |   contact  |  sitemap

Copyright © 1997-2017 Amsterdam Kliniek. Alle rechten voorbehouden. Gevestigd in Nederland.


AVIG Logo
MBOG  
 nvcg-logo
 AAAM Larger  Logo-IBCMT

 

Webdesign: BoekensMedia