iStock 000054090794 CANCERMet de diagnose kanker thuiskomen is een traumatische gebeurtenis die vaak gevoelens van hulpeloosheid en verbijstering genereert.

Wat behandeling betreft richt de reguliere geneeskunde zich op opereren, chemotherapie, bestraling of medicijnen. Dit kan gevoelens van machteloosheid veroorzaken, waarbij de enige keus is om deze behandelingen zo goed en zo kwaad als het kan over je heen te laten komen.

Er zijn echter methoden om jezelf een actieve participant te laten worden in het genezingsproces. 

Hoewel een reguliere kankerbehandeling vaak de onvermijdelijk weg tot succesvol herstel is, bestaan er tevens natuurlijke, aanvullende manieren om kanker te bestrijden. Deze wijze van kankerbehandeling is erop gericht om de bijwerkingen van reguliere behandelingen te beperken en de effectiviteit hiervan te stimuleren. Daarnaast hebben alternatieve behandelingen vaak ook op zichzelf een antikankerwerking. 

Het praktische probleem waar kankerpatiënten tegenaan lopen is de juiste alternatieve behandeling te kiezen. Gezien de veelheid aan mogelijkheden kan dit een verwarrende en soms ook riskante aangelegenheid zijn. De Amsterdam Kliniek biedt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier een aanvullende kankerbehandeling te doen. Hierbij ligt het accent op de orthomoleculaire aanpak van kanker met vitamines en dieet.

Onze focus is gericht op het samenstellen van een voedingssupplementenadvies dat conventionele kankerbehandelingen ondersteunt en tegelijkertijd het afweersysteem stimuleert. Daarnaast hebben bepaalde voedingssupplementen ook directe antikankereigenschappen. Het vaststellen van een goed supplementenadvies, dat onder andere een hoge dosis vitamine C bevat, is essentieel voor het bevechten van kanker en het beïnvloeden van tumorgroei. Verder kan toevoeging het eiwit glutathion (zie Glutathioninjecties) zeer waardevol zijn.

Een ander belangrijk aspect zijn dieetadviezen. Veel antikankerdiëten zijn gebaseerd op het gegeven dat wat je eet zowel de tumorgroei alsook het afweersysteem beïnvloedt. Wij kunnen u helpen een dieet samen te stellen dat goed voor u is en, sterker nog, een dieet waar u zich ook aan zult kunnen houden. Een voorbeeld van zo’n dieet is het Houtsmuller-dieet. We kunnen u tevens adviseren over hoe u rond de tijd dat u chemotherapie moet ondergaan uw dieet het beste kunt aanpassen.  Zo kunnen bijwerkingen tot een minimum worden beperkt maar tegelijkertijd wordt de effectiviteit van uw chemo geoptimaliseerd.

U dient zich ervan bewust te zijn dat alternatieve behandelingen nooit als een vervanging voor reguliere kankertherapieën beschouwd mogen worden!


Veelgestelde vragen

Dit hangt van uw verzekeraar af. U dient in ieder geval een aanvullend pakket te hebben, want een basisverzekering alleen is per definitie niet voldoende. Een aantal verzekeraars vergoedt gedeeltelijk, de tijden dat alles werd vergoed zijn helaas definitief voorbij.  Dokter Boeken is lid van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Het is zinnig om dit te noemen wanneer u bij uw verzekeraar informeert, aangezien lidmaatschap van het MBOG een eventuele vergoeding meer waarschijnlijk maakt.

Nee. Sommige specialisten zijn eenvoudigweg uit onwetendheid tegen het gebruik van voedingssupplementen. 

Omdat de meeste specialisten niet het stanpunt bezigen dat dieet of voeding enige invloed op kanker of het afweersysteem kan hebben. De orthomoleculaire gedachte daarentegen  is: je bent wat je eet.

In de eerste plaats versterkt orthomoleculaire geneeskunde het effect van een gewone behandeling. Ten tweede ervaren patiënten vaak minder bijwerkingen van hun gewone behandelingen. En tenslotte kan orthomoleculaire geneeskunde ook op zichzelf een antikankereffect uitoefenen.

 

hoofdpagina  |  de praktijk  |  behandelingen  |  faq  |  artikelen  |  reacties van patiënten   |   contact  |  sitemap

Copyright © 1997-2017 Amsterdam Kliniek. Alle rechten voorbehouden. Gevestigd in Nederland.


AVIG Logo
MBOG  
 nvcg-logo
 AAAM Larger  Logo-IBCMT

 

Webdesign: BoekensMedia