Veroudering van het gezicht ontstaat door veranderingen van de huid zelf en de weefsels die eronder liggen. Allereerst wordt de huid dunner en verliest het elasticiteit, waardoor rimpels en losse, uitzakkende huidplooien ontstaan. Verder krimpen de vetkussentjes die zich onder de huid bevinden, waardoor het volume van het gezicht afneemt (het gezicht wordt minder vol), de contouren van het gezicht veranderen en rimpels nog verder worden geaccentueerd. Ten slotte speelt ook mee dat het verouderingsproces botverlies van de schedel veroorzaakt, met als gevolg: een kleinere schedel onder een steeds losser zittende huid - zoiets als een tent waarvan de tentstokken steeds korter worden en het tentdoek daardoor niet meer mooi strak blijft staan.

Met injectables kunnen rimpels en verlies aan volume op een simpele manier worden aangepakt.

Injectables is een term die gebruikt wordt voor middelen die met een injectienaald worden ingespoten, te weten:

  • botulinetoxine (beter bekend als Botox)
  • fillers
  • mesotherapie


botulinetoxine

iStock 000014519794 MediumBotulinetoxine is een eiwit dat gemaakt wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Botulinetoxine remt de prikkeloverdracht van de zenuwbanen naar de spieren, zodat de spieren minder goed kunnen samentrekken. Aangezien veel rimpels worden veroorzaakt door een te hoge spierspanning, zal het inspuiten van een zeer kleine hoeveelheid botulinetoxine de spier laten ontspannen, waardoor rimpels veel minder zichtbaar worden. Denk hierbij vooral aan kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. 

Daarnaast kan botulinetoxine ook worden gebruikt voor het verbeteren van de kaaklijn, verminderen van de gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen),  tandenknarsen, bunny lines (neusrimpels), overmatig zweten (hyperhydrose) en rimpels in de kin die ontstaan door verhoogde spieractiviteit.

fillers

iStock 000069190085 MediumNiet alle rimpels worden veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Zoals gezegd neemt het volume van het gezicht in de loop der tijd af, waardoor de contouren van het gezicht veranderen en loszittende huidplooien en rimpels kunnen ontstaan. In dat geval kunnen fillers worden ingezet.

De meest gebruikte fillers worden gemaakt op basis van hyaluronzuur en bestaan in verschillende diktes. De Amsterdam Kliniek werkt alleen met dit type filler, aangezien deze uitvoerig getest en veilig bevonden zijn.

Hyaluronzuur is een suiker dat van nature in de huid voorkomt. Het houdt vocht vast en zorgt ervoor dat de huid er jeugdiger blijft uitzien. Als gevolg van veroudering neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af, waardoor het volume vermindert, de structuur verslechtert en er rimpels kunnen ontstaan. Ook wordt de huid veel droger.

Met fillers kunnen de structuur, stevigheid en elasticiteit van de huid aanzienlijk worden verbeterd. Een filler op basis van hyaluronzuur blijft meestal tussen de 6 tot 12 maanden zitten, maar dit is wel afhankelijk van een aantal factoren zoals het soort hyaluronzuur en de plek waar het wordt ingespoten. Na de behandeling zullen de lijnen in het gezicht vlakker worden, minder opvallen en zal de huid er gladder uitzien.

Ook zijn fillers uitermate geschikt voor de behandeling van de lippen, die  er voller en meer uitgesproken van worden. 


mesotherapie

Eigenlijk is mesotherapie een variatie op een behandeling met fillers. In het geval van mesotherapie wordt door middel van uiterst kleine prikjes vlak onder de huid een cocktail aan stoffen ingespoten die de huid stimuleren. Deze cocktail kan worden aangepast al naar gelang het doel van de behandeling. In het geval van huidverbetering (versteviging, fijne lijntjes) is de basis hyaluronzuur met een vitaminen/mineralenmengsel en groeifactoren. Daarnaast is mesotherapie effectief bij het behandelen van haaruitval, zowel bij mannen als vrouwen. In dat geval wordt onder meer minoxidil aan de cocktail toegevoegd.

De Amsterdam Kliniek werkt met de geavanceerde, in Frankrijk ontwikkelde U225 MesoGun voor een snelle, vrijwel pijnloze en gelijkmatige injectietechniek.

main1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bel ons voor een afspraak indien u geïnteresseerd bent in een gratis gezichtsanalyse.

 

>> Tarieven   >> Ga terug

hoofdpagina  |  de praktijk  |  behandelingen  |  faq  |  artikelen  |  reacties van patiënten   |   contact  |  sitemap

Copyright © 1997-2017 Amsterdam Kliniek. Alle rechten voorbehouden. Gevestigd in Nederland.