iStock 000019978439 Medium

Huidverbetering is een breed begrip. Zo kunnen met botulinetoxine (Botox) en fillers wel rimpels en volumeverlies worden aangepakt, maar huidverslapping,
pigmentvlekjes en andere verkleuringen zullen daarmee niet verdwijnen. Deze kunnen met de volgende behandelingen wel direct worden aangepakt.

 

SkinCeuticals

Cosmeceuticals zijn cosmetische samenstellingen die zich in het grensgebied bewegen tussen cosmetica en farmacologische producten. Maar niet alle
cosmeceuticals zijn hetzelfde, aangezien hun effectiviteit niet per se wetenschappelijk is aangetoond.

SkinCeuticals heeft een lijn van professionele huidverbeteringsproducten ontwikkeld die wetenschappelijk zijn onderbouwd en biologisch actieve ingrediënten bevatten die niet alleen aan de oppervlakte blijven, maar effectief in de huid doordringen om de huidconditie zowel van binnen als van buiten te verbeteren.

Prevent - Correct - Protect staat voor de filosofie die ten grondslag ligt aan de SkinCeuticals lijn. De producten zijn ontwikkeld om toekomstige schade te voorkómen, bestaande tekenen van veroudering te corrigeren en gezonde huid te beschermen. En deze filosofie sluit volledig aan bij wat de Amsterdam Kliniek al jaren doet: het geven van preventieve anti-agingadviezen op basis van de juiste voeding en het gericht gebruik van voedingssupplementen. Dit om enerzijds een goede gezondheid te behouden maar anderzijds om ziektes te bestrijden.

SkinCeuticals werd in 1997 opgericht door de Amerikaanse dermatoloog Sheldon Pinnell. Aangezien anti-oxidanten een zeer belangrijke rol spelen bij het tegengaan van huidveroudering, richtte hij zich in eerste instantie op vitamine C, één van de belangrijkste anti-oxidanten die er bestaat. Als eerste wetenschapper slaagde hij erin om een speciale, gestabiliseerde vorm van vitamine C te ontwikkelen die effectief via de huid kan worden opgenomen. Deze doorbraak maakte de weg vrij voor anti-oxidanttechnologie en de komst van cosmeceuticals.

Inmiddels heeft SkinCeuticals een scala aan producten ontwikkeld die niet alleen huidveroudering in de zin van fijne lijntjes en verlies aan elasticiteit kunnen aanpakken of voorkómen, maar ook pigmentvlekken en ontstekingen (zoals bij rosacea en acne) kunnen tegengaan. Anti-oxidanten vormen een belangrijk en onmisbaar bestanddeel van veel SkinCeuticals producten. 

 

chemische peeling

Bij een chemische peeling wordt met behulp van bepaalde chemicaliën (vooral zuren) de bovenste huidlaag verwijderd. De chemicaliën veroorzaken namelijk een soort zonnebrand en dwingen de huid tot vervellen, zodat zich vervolgens een nieuwe, gezonde huidlaag kan vormen. Hierdoor kunnen onder andere pigmentvlekken en acne worden aangepakt en ziet de huid er verfrist uit.

Overigens worden bij een chemische peeling ook de diepere huidlagen gestimuleerd, hetgeen de stevigheid van de huid ten goede komt en vaak fijne rimpels minder zichtbaar maakt.


mesotherapie

Eigenlijk is mesotherapie een variatie op een behandeling met fillers. In het geval van mesotherapie wordt door middel van uiterst kleine prikjes vlak onder de huid een cocktail aan stoffen ingespoten die de huid stimuleren. Deze cocktail kan worden aangepast al naar gelang het doel van de behandeling. In het geval van huidverbetering (versteviging, fijne lijntjes) is de basis hyaluronzuur met een vitaminen/mineralenmengsel en groeifactoren. Daarnaast is mesotherapie effectief bij het behandelen van haaruitval, zowel bij mannen als vrouwen. In dat geval wordt onder meer minoxidil aan de cocktail toegevoegd.

De Amsterdam Kliniek werkt met de geavanceerde, in Frankrijk ontwikkelde U225 MesoGun voor een snelle, vrijwel pijnloze en gelijkmatige injectietechniek.

main1 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bel ons voor een afspraak indien u geïnteresseerd bent in een gratis gezichtsanalyse.

 

>> Tarieven   >> Ga terug

 

 

 

 

hoofdpagina  |  de praktijk  |  behandelingen  |  faq  |  artikelen  |  reacties van patiënten   |   contact  |  sitemap

Copyright © 1997-2017 Amsterdam Kliniek. Alle rechten voorbehouden. Gevestigd in Nederland.