AKSilhouette-Soft-Composite copy

 

Een facelift - of toch niet?

 

‘Als ik vroeger het woord “facelift” hoorde, knapte ik eigenlijk meteen al af. Het doembeeld van kunstmatig opgetrokken gezichten die er vaak uitzagen alsof ze, net als bij die autotesten, in een windtunnel hadden gezeten, was voor mij al voldoende om zoiets nooit bij mezelf te willen. Nog los van het feit dat het toch een behoorlijke ingreep is die alleen door plastisch chirurgen mag worden uitgevoerd en waarvoor je onder narcose moet.’  Aldus Lydia Boeken, cosmetisch arts van de Amsterdam Kliniek in Abcoude.

 

De cosmetische geneeskunde heeft zich de afgelopen jaren op stormachtige wijze ontwikkeld. Als het om rimpeltjes en plooitjes gaat, zijn er inmiddels talloze mogelijkheden om met behulp van fillers en spierontspanners (botulinetoxine) een groot aantal tekenen van gezichtsveroudering te camoufleren, maar er zijn natuurlijk beperkingen.

 

De manier waarop het gezicht veroudert is een samenspel van verschillende factoren; zo wordt de schedel kleiner, verliest de huid die om die schedel heenzit zijn elasticiteit en nemen ook de vetkussentjes die onder de huid aanwezig zijn en de huid op spanning houden, in grootte af. Dit alles zorgt ervoor dat de huid als een losfladderend tentdoek om de schedel heen komt te zitten met als gevolg: rimpels en plooien.

 

‘Wat me bij mezelf enorm begon te storen waren die beginnende hamsterwangetjes. Met fillers is daar zeker iets aan te doen, maar bij de één slaat zo’n behandeling beter aan dan bij de ander. En bij mezelf vond ik het resultaat onvoldoende.’ Dat vormde de opmaat tot een zogenaamde draadbehandeling met Silhouette Soft. Silhouette Soft draadlift is een veilige en effectieve methode om het gezicht zonder ingrijpende chirurgische ingrepen te liften door middel van

home-2-3 smalloplosbare draadjes. ‘Ik deed deze behandeling al bij mijn patiënten en vond dat ik zelf eigenlijk ook wel een goede kandidaat was!’.

 

 silhouette soft faeden 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een Silhouette Soft draad is gemaakt van polymelkzuur en is een beetje te vergelijken met een oplosbare hechting die na verloop van tijd door het lichaam wordt afgebroken en opgenomen.  Bij de behandeling worden 1 of meerdere draadjes via een klein, verdoofd prikgaatje onder de huid gebracht en daarna voorzichtig aangetrokken. Wat de behandeling zo uniek maakt, is dat er 2 dingen gebeuren: het draadje zelf geeft een subtiele, natuurlijk uitziende lift, maar naarmate het draadje door het lichaam wordt afgebroken stimuleert het ook de aanmaak van collageen. Collageen is een belangrijk bestanddeel van de huid en geeft de huid stevigheid. In de loop der jaren gaat een deel van dit collageen verloren en ontstaat huidverslapping. Het resultaat van een Silhouette Soft behandeling is dus lift en huidversteviging in één.

 

Voor de duidelijkheid: een Silhouette Soft behandeling blijft 11/2 tot 2 jaar “zitten”, in tegenstelling tot een chirurgische facelift die over het algemeen langer meegaat. Maar daar staat tegenover dat de behandeling veel minder ingrijpend is en ook huidversteviging geeft - iets dat bij een traditionele facelift niet gebeurt. En het is altijd mogelijk om de behandeling in de toekomst weer te herhalen’.  Overigens is de Silhouette Soft draadlift geschikt voor een scala aan indicaties zoals het strakker maken van de kaaklijn, liften van de wenkbrauwen en de wangen, hamsterwangetjes en de hals.

 

AKSilhouettevoorenna-med-small      images-2

 

Bent u mogelijk geïnteresseerd? Maak dan een vrijblijvende afspraak om te zien of u voor een behandeling met Silhouette Soft in aanmerking komt.

 

Lydia Boeken, cosmetisch arts

Amsterdam Kliniek

Stationsstraat 6E

1391 GN Abcoude

m. 0655172842

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

hoofdpagina  |  de praktijk  |  behandelingen  |  faq  |  artikelen  |  reacties van patiënten   |   contact  |  sitemap

Copyright © 1997-2017 Amsterdam Kliniek. Alle rechten voorbehouden. Gevestigd in Nederland.


AVIG Logo
MBOG  
 nvcg-logo
 AAAM Larger  Logo-IBCMT

 

Webdesign: BoekensMedia